Take Part - Social Learning to Take Part in Social Movements:

Understanding the Social Transformation of Civic Participation

the project team

Dan Mercea

Project coordinator

este profesor de Schimbare Digitală și Socială în cadrul Departamentului de Sociologie și Criminologie la City, Universitatea din Londra, Coordonator al proiectului TakePart și Editor Asociat al revistei Information, Communication & Society. interes constant în implicațiile care decurg din adoptarea și reutilizarea tehnologiilor și a internetului în diverse domenii de activitate socială și politică.Cercetarea sa empirică recentă examinează comunicarea în rețea a politicilor civice și de protest, mis/disinformarea și propaganda pe rețelele sociale. Cercetările, sale au fost publicate în reviste de frunte din domeniul sociologiei și studiilor de comunicare, inclusiv Sociology, The Sociological Review, New Media and Society, The Journal of Communication, Communication Methods and Measures, Mobile Media and Communication, Social Science Computer Review. A editat patru volume colective, iar monografia sa de cercetare Civic Participation in Contentious Politics: The Digital Foreshadowing of Protest a fost publicată de Palgrave.

Sorana Constantinescu

PROJECT MANAGER/ POSTDOCTORAL RESEARCHER

Nu avem text

Gabriel Bădescu

SENIOR RESEARCHER

este profesor de Științe Politice și Director al Centrului pentru Studiul Democrației la Universitatea Babeș-Bolyai, România A deținut o bursă de cercetare Fulbright, o bursă internațională a Institutului Societății Deschise și o bursă a Raportului Global de Monitorizare a Educației UNESCO. Publicațiile sale includ cinci cărți, cinci colecții editate și peste 50 de articole și capitole de carte despre tranzițiile democratice și economice, capitalul social, politicile educaționale, metodologia cercetării, inegalitatea veniturilor și migrația forței de muncă. Lucrările sale au apărut în Humanities and Social Sciences Communications, International Journal of Educational Development, Acta Politica, Higher Education, Communist and Postcommunist Studies, Europe-Asia Studies, East European Politics and Societies și în numeroase alte jurnale. A coordonat mai mult de 15 proiecte de cercetare, atât naționale, cât și internaționale. Pe lângă activitatea sa de cercetare academică, Gabriel Bădescu este frecvent implicat în cercetarea politicilor publice. A fost președintele Agenției Române de Strategii Guvernamentale (2009-2010), membru al Consiliului Național Român de Statistică și Prognoză a Învățământului Superior (2016-2018) și este în prezent membru al Consiliului Național de Cercetare al României.

Matthias Hoffmann

POSTDOCTORAL RESEARCHER

este Cercetător Postdoctoral la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării de la Universitatea Babeș-Bolyai și la City, Universitatea din Londra. Matthias este absolvent de Științe Politice de la Freie Universitaet Berlin și a obținut doctoratul de la Universitatea din Trento cu o teză despre rețele digitale de acțiune colectivă împotriva solicitanților de azil și refugiaților din Germania. Înainte de a se alătura proiectului TakePart, a fost bursier de cercetare la Departamentul de Comunicare de la Universitatea din Copenhaga și la Institutul Weizenbaum pentru Societatea Interconectată din Berlin. Interesele de cercetare ale lui Matthias se concentrează pe mișcările sociale, protestele, rețelele sociale și comunicarea digitală. În cadrul proiectului TakePart, Matthias se concentrează pe evenimentele de protest și comunicarea pe rețelele sociale de către protestatari.

Felipe G Santos

POSTDOCTORAL RESEARCHER

este Cercetător Postdoctoral la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării de la Universitatea Babeș-Bolyai și la Departamentul de Sociologie și Criminologie de la City, Universitatea din Londra. În plus, este Co-Coordonator al proiectului READJUST Climate, finanțat de Fundația Europeană pentru Climă.

Santos este profund implicat în înțelegerea modului în care diferite grupuri sociale și ideologii politice militează pentru schimbări sociale de lungă durată și impactul acțiunilor lor asupra sănătății democrațiilor. Cercetările sale acoperă un spectru larg, incluzând mișcările sociale, partidele politice, ideologiile de stânga progresive și extrema dreaptă.

Și-a obținut doctoratul summa cum laude de la Universitatea Central Europeană și a fost distins cu Premiul Tânărului Cercetător 2021 de la Asociația Sociologică Europeană, precum și cu Premiul pentru Cea Mai Bună Disertație 2020 de la Universitatea Central Europeană.

Melania Leșe

DISSEMINATION COORDINATOR

 Este doctorand în cadrul Departamentului de Științe Politice de la Universitatea Babeș-Bolyai, având studii absolvite în Drept și Științe Politice la aceeași universitate. Melania este în prezent Director Executiv al Centrului pentru Studiul Democrației și este implicată și în diverse proiecte de cercetare desfășurate de Centru. Interesele sale de cercetare includ teme care abordează societatea civilă, drepturile și libertățile civile și protecția acestora, sărăcia energetică și tranziția justă. Cu o experiență considerabilă în antreprenoriat, precum și cu diplome de master în afaceri internaționale și dreptul afacerilor, Melania și-a dezvoltat o pasiune pentru construirea unor politici publice juste pentru a face sistemele politice mai eficiente și pentru a facilita tranziții juste în domenii cheie ale societății.

Henri Poszar

PhD RESEARCHER

Este cercetător doctorand în Științe Sociale și Politice la Institutul Universitar European din Florența. Deține un Masterat în Științe Politice de la Universitatea Central Europeană cu o specializare în metode de cercetare cantitativă și o licență în Științe Politice de la Universitatea Babeș-Bolyai. Henri utilizează metode cuasi-experimentale și analiză automată de conținut pentru a aborda întrebări legate de prejudecăți și politici discriminatorii.

Gabriela Teresa Zenteno Medina

PhD RESEARCHER

s-a născut în Tarija, Bolivia. Deține o diplomă în Științe Politice cu specializare în Relații Internaționale de la Universidad Nuestra Señora de La Paz, Bolivia și un masterat în Managementul Organizațiilor Politice de la Universitatea Babeș-Bolyai. Are experiență în proiectarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea proiectelor de dezvoltare în domeniul cooperării internaționale. Interesele sale se concentrează pe drepturile omului, în special cele ale grupurilor vulnerabile, cum ar fi copiii, femeile, persoanele cu dizabilități fizice și mentale și persoanele în vârstă.

Varga Fernando

PhD RESEARCHER

este student în anul trei la doctorat în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie de la Universitatea Babeș-Bolyai. Și-a obținut licența în Științe Politice în 2019 de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), urmată de un masterat în Proiectare, Cercetare și Analiză de Date în 2021 de la aceeași facultate. Teza sa de cercetare se concentrează pe traseele studenților romi din România pe măsură ce intră și finalizează învățământul superior. Între 2020 și 2023, Varga a lucrat ca asistent de cercetare la Banca Mondială și la Departamentul de Științe Politice de la Universitatea Babeș-Bolyai, unde continuă să contribuie. Domeniile sale principale de interes includ drepturile copiilor, egalitatea rasială, integrarea comunităților rome, accesul la educație pentru romi, combaterea sărăciei și eradicarea prejudecăților și discriminării.

Claudiu Vlasie

PhD RESEARCHER

este student doctorand, având doi ani de experiență în cercetare și analiză de date, Claudiu ocupă funcția de asistent de cercetare în cadrul proiectului Takepart. Fiind absolvent de Științe Politice, cu un masterat în Afaceri Europene și Management de Proiect, în prezent este candidat la doctorat la Școala de Științe Politice și Comunicare. Teza sa se concentrează în principal pe mișcările sociale în medii digitale.

Claudiu este un susținător al învățării continue, căutând întotdeauna oportunități de a-și întări cunoștințele interdisciplinare. Printre punctele sale forte se numără adaptabilitatea, gândirea critică și curiozitatea față de modul în care funcționează lumea din jurul său. Mai mult decât atât, el crede că într-o echipă, orice obiectiv poate fi atins mai ușor.

ro_RORomanian